Υλικά
- 500 γρ. σπαγκέτι ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας
- 4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες (ή όσο σκόρδο μάς αρέσει)
- 100 ml ελαιόλαδο
- 2 μέτρια καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, περασμένα από τη λεπτή πλευρά του τρίφτη
- 70 ml λευκό κρασί
- 150 γρ. γιαούρτι αγελαδινό στραγγιστό, με 2% λιπαρά
- 200 γρ. κατίκι (ή τσαλαφούτι)
- 1 κουτ. σούπας ξερός δυόσμος, τριμμένος
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε άφθονο αλατισμένο νερό και, μόλις κοχλάσει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε για 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο που αναγράφεται στο πακέτο. Τα στραγγίζουμε, κρατάμε κατά μέρος 1 φλιτζάνι από το νερό και διατηρούμε τα ζυμαρικά ζεστά.
- Τοποθετούμε την άδεια κατσαρόλα ξανά στο μάτι της κουζίνας, σε δυνατή φωτιά, και ρίχνουμε αμέσως το σκόρδο και το ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα για 30 δευτερόλεπτα, ρίχνουμε το τριμμένο καρότο και σοτάρουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας διαρκώς.
- Σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε να κοχλάσει για 1 λεπτό και προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε από το βράσιμο των ζυμαρικών.
- Μόλις το μείγμα πάρει βράση, σβήνουμε το μάτι της κουζίνας -δεν αποσύρουμε την κατσαρόλα- και προσθέτουμε τα στραγγισμένα ζυμαρικά, το κατίκι, το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι, ρίχνουμε αλάτι, άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τον ξερό δυόσμο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου