Υλικά
Για τον κιμά:
Για τον κιμά:
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. κιμά κοτόπουλο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 καρότο τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. πελτέ
- ½ φλ. κρασί ξηρό
- 1 δαφνόφυλλο
- 1 κλαδάκι θυμάρι
- 2 κρόκους
Για την
εύκολη κρέμα τυριού:
- 1 λίτρο γάλα
- 4 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ Γιώτης
- 2 κ.σ. βούτυρο
- Λίγο μοσχοκάρυδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 αβγό
- 1 φλ. τυρί τριμμένο που λιώνει
- 400 γρ. ψιλοκομμένες ή τριμμένες ντομάτες
- 16 κανελόνια
Εκτέλεση
Για τον κιμά:
- Σοτάρουμε τον κιμά στο λάδι να ροδίσει.
- Προσθέτουμε τα λαχανικά να μαραθούν.
- Προσθέτουμε τον πελτέ και τα μυρωδικά.
- Σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να βράσει για 15'-20' να πιει τα υγρά του. Αφήνουμε να κρυώσει.
- Προσθέτουμε τους κρόκους και το τυρί.
- Γεμίζουμε τα ζυμαρικά με κουταλάκι η με τα δάχτυλα.
Για τη σάλτσα:
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα εκτός από το τυρί και το αβγό. Αφήνουμε να δέσει και αλατοπιπερώνουμε στο τέλος.
- Προσθέτουμε το αβγό και το τυρί και ανακατεύουμε με σύρμα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC.
- Βάζουμε μια κουταλιά σάλτσα ντομάτας σε πυρίμαχο.
- Προσθέτουμε 2 κουταλιές κρέμα. Βάζουμε επάνω τα γεμισμένα κανελόνια.
- Καλύπτουμε με την υπόλοιπη ντομάτα και την υπόλοιπη κρέμα.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30'.
- Ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε να ροδίσει η επιφάνεια για 15' περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου